Uusin nastalainen esittäytyy

Nasta Design ilmoittaa jälleen iloisesta perhetapahtumasta! Todellinen visuaalinen moniottelija Pauliina Lindell on liittynyt osuuskuntaan. Omien sanojensa mukaan hän on sitä ihmistyyppiä, joka jatkuvasti etsii sekä haastaa itseään, ja siinä samalla toteuttaa unelmiaan. Tämä on helppo uskoa, Pauliina on nimittäin ehtinyt opiskella paitsi visuaalista suunnittelua, myös tekstiilimuotoilua ja musiikkia.

Musiikilla on ihan erityinen paikka tämän basisti-laulaja-lauluntekijän sydämessä. Hän vaikuttaa bändissä nimeltä Streak and the Raven, jonka kanssa työstetään parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoa. Pauliina suhtautuu paitsi musiikkiin, myös visuaaliseen suunnitteluun intohimolla.

– Näen itseni ihmisenä, joka on syntynyt elämään taiteen parissa. Oikeastaan muita vaihtoehtoja en ole edes miettinyt koskaan. Visuaalisen suunnittelun ja musiikin kautta ilmaiseminen on elämäntapa, se kulkee käsi kädessä muun olemisen ja kokemusten kanssa. Aina kun oppii jotain uutta elämästä ja itsestään, heijastuu se myös musiikkiin – laulujen jakaminen on kuin antaisi palan itseään toisille. Musiikki on parhaimmillaan silloin kun se luodaan äänimaailmaksi yhdessä. Bändissä oleminen on jatkuva uuden opettelun ja oppimisen tutkimusmatka. Se muodostuu heittäytymisestä, jakamisen ilosta, toisten arvostamisesta, vapaudesta ja luovuudesta. Se on jotain, mikä kuuluu meille kaikille.

 

”Aina kun oppii jotain uutta elämästä ja itsestään, heijastuu se myös musiikkiin – laulujen jakaminen on kuin antaisi palan itseään toisille.”

 

Pauliina Lindell

Pauliinan lintuja on nähty viimeksi lentelemässä Bubo Bubon ”Lentävät pöllöt”-printissä sekä MONO-lehden kuvituksissa.

 

Siirtyminen osuuskuntalaiseksi ei siis tässä valossa ole Pauliinalle suuri loikka. Erityisesti hän iloitsee tilaisuudesta jakaa aikaa ja tekemisiään toisten nastalaisten kanssa hyvän tunnelman ympäröimänä. Näin luovuudella on tilaa kasvaa ja virrata vapaana. Yrittäjyys on ennenkin kuulunut Pauliinan elämään, mutta yllättäen tähän kuvioon liittyvät myös pöllöt.

– Pöllöily alkoi yks kaks eräänä päivänä vuonna 2003, kun ystäväni Eeva näytti vihkoa, johon hän oli piirtänyt värikkäitä pöllöjä. Siitä sitten yhtäkkiä alettiin molemmat piirtää niitä lisää ihan hulluna. Se oli ikään kuin tauti, joka tarttui ja levisi. Aluksi me piirreltiin erilaisia persoonia ja kavereita pöllöiksi erilaisine aktiviteetteineen ja ilmeineen, esim. lääkäripöllö, rehtoripöllö, mäkihyppääjä, humalainen, väsynyt, iloinen ym. Ajan kuluessa pöllöistä on tullut jotain vielä tärkeämpää ja design-merkki Bubo Bubo. Nimi tarkoittaa latinaksi huuhkajaa. Nyt on menossa yhdeksäs vuosi pöllöjen ja muiden vekkulien luontoaiheiden parissa.

Vähäisellä vapaa-ajallaan Pauliina haluaa seikkailla. Aina kun rahapussi ja aikataulu antavat myöden, hän suuntaa ulkomaille. Erityisesti aurinko, meri ja saaristot inspiroivat ja lämmittävät hipiän lisäksi mieltä, mutta aurinkorannalle häntä ei saa liskona makailemaan. Oikeat seikkailut ovat jotakin ihan muuta, ja ne antavat potkua suunnitteluprosessille.

– Mulla on hauska suhde henkilökohtaisen yllätystehtaani kanssa. Kaikki muodostuu ympäristöstä, hetkistä ja tunnelmista, missä suunnitteluhetkellä sattuu olemaan ja joskus sillä ei taas ole mitään merkitystä. Luovuuskohtaus voi iskeä milloin tahansa, koskaan ei voi tietää, se siinä on just parasta! Tietenkin luovuus on myös yhteydessä aikarajoituksiin ja velvollisuuksiin, mutta annan aina täyden panokseni siihen mitä itse haluan tehdä ja mitä multa toivotaan.

Tämä kevät tuo tullessaan paljon uusia tuulia. Medianomin opinnot ovat loppusuoralla, pitkäsoitto valmistuu ja osa-aikaisen graafikon pesti Aamulehdessä alkaa. Kun kysytään miten ihmeessä aika riittää tähän kaikkeen, Pauliina vastaa motokseen muodostuneella lausahduksella: sitä ehtii elämässä vaikka mitä, kunhan vaan ei hosu!

 

Tervetuloa Pauliina!