Työpöydällä Kiira Käkönen

Koti ja työ – Freelancerin valinta työskennellä kotona ei ole aina helppo, mutta kuitenkin itsenäinen ratkaisu toteuttaa unelmiaan perinteisten tuotantolaitosten ulkopuolella. Työpöytäsarjassamme tutustumme Nasta Designilaisten touhunurkkauksiin, joissa tapahtuu pieniä ihmeitä ja visuaalisia valaistumisia. Työn alttarinsa ensimmäisenä paljastaa Nastan ydinmaskotti ja perustajatiimiin voimanainen Kiira Käkönen.

Helsingin sydämessä Torkkelinmäen laella on kodikasta asua. Vasta muutama kuukausi sitten 40 neliön vuokrakaksioon muuttanut Kiira kertoo työskentelyn etsivän vielä muotoaan uusissa puitteissa. Sisustuksellisesti taitava Kiira inspiroituu tilasta, jossa on väriä ja luova ilmapiiri. Naisen kotona vierailleet ovatkin päässeet ihailemaan persoonallisia saarekkeita, joissa on omanlaisensa tunnelma.

Unelma omasta työtilasta kodin ulkopuolella elää monen
freelancer-graafikon mielessä, niin myös Kiiran.

 

Kiiran työpisteelle ei tällä hetkellä ole omaa huonetta, joten työskentely on yhdistettävä eri tiloihin. Tietokone asettuu makuuhuoneen seinustalle ikkunan ääreen, mikä tuo työskentelyyn omat kujeensa. Perinteisemmälle graafiselle työskentelylle, piirtämiselle sekä askartelulle löytyy enemmän tilaa ruokapöydän äärestä olohuoneen puolelta.

– Koiran kanssa on helppo ottaa luovat torkut, kun sänky on lähellä. Toisaalta sänky työpöydän vieressä on huono juttu, jos alkaa laiskottaa.

Käytössä oleviin työvälineisiin Kiira kertoo olevansa tyytyväinen, mutta työn ergonomisuutta voisi vielä parantaa.
– Haaveilen satulatuolista, koska tietokoneella tulee usein röhnötettyä.

Tällä hetkellä Kiira Käkönen työstää henkilökohtaista portfoliotaan ja toteuttaa nettisivustoa ystävälleen. Www-sivujen lisäksi Kiira tekee kuvituksia ja printtituotteita.

Unelma työtilasta kodin ulkopuolella elää monen freelancer-graafikon mielessä, niin myös Kiiran.
– Työpaikalle mennessä työntekoon asennoituu tehokkaammin. Kaipaan myös inspiroivia ihmisiä ympärilleni. Kotona voi ottaa sitten rennosti, eikä miettiä työasioita.

Kurkkaa Kiiran työnäytteisiin ja portfolioon, joihin löydät linkit Nasta Designin tekijät-sivulta.