Satusaappaat ja runopilli

Visuaalinen suunnittelija Tuomas Korolainen taittoi Lastenkirjainstituutin historiaa yksiin kansiin. Marraskuun lopulla julkaistu Satusaappaat ja runopilli -kirja kokoaa lastenkirjallisuuslehden Onnimannin kiinnostavimpia artikkeleita kolmelta vuosikymmeneltä ja sen ovat toimittaneet Tuula Korolainen ja Arja Kanerva. Kaksiosaisen antologian ensimmäisen osan aiheena on lastenkirjallisuus ja sen kansikuva on Kristiina Louhen käsialaa.

Satusaappaat ja runopilli sisältää yli 40 artikkelia, joissa käsitellään satuja, runoja, lastenproosaa sekä kuvakirjoja ja kuvitusta. Vastauksia löytyy kysymyksiin kuten, mitkä lastenkirjat ovat suomalaisten suosikkeja, milloin ekologia tuli lastenkirjoihin ja miten digitaalinen kuvitus tehdään.

– Kyseessä oli erittäin mielenkiintoinen työ. Olin vastuussa ensimmäisen kerran yli 300-sivuisen julkaisun ulkoasusta. Projektissa tuli esille huolellisen alkusuunnittelun tärkeys. Pääsin tutustumaan myös monipuolisesti suomalaisen lastenkirjallisuuden kuvittajiin, joiden töitä on kirjassa runsaasti, Korolainen kertoo.

Tuomas Korolainen suunnittelee ja toteuttaa visuaalisia töitä yritysilmeistä nettisivuihin ja on myös Nasta Designin uusien verkkosivujen pääarkkitehti yhdessä Nastan perustajiin kuuluvien Kiira Käkösen ja Jaakko Tyhtilän kanssa. Visuaaliseksi suunnittelijaksi valmistunut Korolainen työskentelee tätä nykyä freelancer-graafikkona Helsingissä.
-Graafikkona työskenteleminen tarkoittaa päivittäistä opiskelua, sillä ala kehittyyy jatkuvasti. Visuaalisen suunnittelun lisäksi olen kiinnostunut myös taidehistoriasta ja arkkitehtuurista.

Lisätietoja Tuomaksen töistä löydät Nasta Designin tekijät-sivulta. Satusaappaat ja runopilli -kirjasta voit lukea lisää Lastenkirjainstituutin sivuilta. Sieltä löydät myös kirjan tilausohjeet.