Sáran inspiraatio asuu kultaköynnöksen alla

Juttusarja nastalaisten työtiloista jatkuu, tällä kertaa työhuoneensa ovea meille raottaa Sára Köteleki.

Joka maanantai monella työpaikalla odottaa tasaisen harmaa arki ja vielä tylsempi työpiste jossakin siellä paperipinojen ja mappien alla. Toisin on tamperelaisessa keskustakaksiossa, jonka makuuhuoneeseen taskukokoinen nastalainen Sára Köteleki on perustanut työtilansa.

Parasta tässä tilassa on Sáran mukaan inspiroivuus ja käytännöllisyys. Tätä heijastelee myös hauska piirustus- ja maalauspiste, joka taiotaan tarvittaessa esiin tietokoneen viereisestä hyllyköstä!

– Kyseessä ei ole varsinaisesti pöytä vaan hylly, jonka sisältä voi vetää työtilaa. Hylly on vanha ja se on ollut tädilläni jo ennen kuin olin syntynyt. Siihen liittyy siis paljon tunnearvoa ja muistoja.

 

Sáran työpöydällä

Sáran työtilassa pitää olla väriä ja viidakon tuntua!

Työtilassa Sáran mielikuvitusta kutittelevat värikkäät maalituubit, putilot, laatikot ja muu tilpehööri. Luonto ja eläimet ovat usein toistuvia elementtejä Sáran töissä, joten mielikuvittelumatkojen polttoaineeksi tarvitaan työpöydällekin jotakin vihreää.

– Hyllyni päällä on ihana kultaköynnös, joka ulottuu jo melkein työpöydälle asti. Rakastan juuri tällaisia kasveja! Minusta on ihanaa piirrellä ja maalata kun tuntuu siltä, että olisin viidakossa. Tarkoituksena olisi hommata vielä pari uutta viherkasvia työpöytäni koristeeksi.

”Minusta on ihanaa piirrellä ja maalata kun tuntuu siltä, että olisin viidakossa.”

Viidakon lisäksi pöydällä on ihan oikeitakin työvälineitä. Sáralle niistä tärkein on tietokoneen lisäksi piirtopöytä. Lyijykynän ja pyyhekumin ohella se on kuvittaja-Sáran käden jatke. Käytännöllisessä tilassa työjärjestys pysyy selkeänä:

– Hyllypöydällä teen ainoastaan kuvituksia. Ne siirtyvät aina poikkeuksetta oikealle skannattavaksi ja siitä fotariin. Tällä tavoin on syntynyt esimerkiksi kirjankansikuvituksia ja Tonttu Toljanterin joulukalenteri. Koneella teen sitten vähän muutakin, etupäässä taittoa ja julisteita.

Ei siis liene ihme, että Sára on harvinaisen tyytyväinen työtilaansa, mutta aina on varaa parantaa. Sáran unelmien työtila olisi muusta asunnosta erillinen huone täynnä inspiroivia esineitä ja asioita. Seinät olisi tapetoitu näyttävillä kuoseilla, ja lattialla olisi paljon mattoja. Yksi seinä olisi varattu avohyllyille, joille olisi järjestelty siististi kaikki värit, musteet, sudit, kynät ja paperit. Tietysti huone olisi myös täynnä viherkasveja, jotka kylpisivät ison ikkunan antamassa valossa. Koko komeutta Sára katselisi nojatuolistaan, joka olisi varattu ajattelua ja lukemista varten.

Ei hassumpaa, vai mitä?

 

Kurkkaa Sáran työnäytteisiin ja portfolioon, joihin löydät linkit Nasta Designin tekijät-sivulta.